….csak azért, mert tudom, hogy hiányozni fogok….

A Magyar Íjász Szövetség a jövő héten rendezi a 3D íjász világbajnokságot.

Tudom, rögvest tolsz két kérdés, hogy hol lesz, meghogy miaza háromdé?

Először is: nyugi, nem lesz messze, itt lesz Gödöllőn. És igen, mielőtt megkérdeznéd, igen, eljöhetsz Te is, és megnézheted, hogy micsinálnak a fiúklányok.

Másodszor: a háromdé az olyan, hogy vannak ilyen gumivalamiből készült állatok, őzek, nyulak, szarvasok, meg mindenféle erdei bizbaszok, és arra kell majd lőni nyílvesszőkkel. Nem céltáblára, és nem focipályán. Kinn az erdőben, mert az olyan rambós.

…de nem kérdezted meg, hogy meddig fog tartani. Azt meg pláne nem, hogy mikor is fog kezdődeni.

Nos. Gusztushuszonkilencedikén van a záróra, és huszonötödikén kezdődik. De ha ez a hét neked túl hosszú, akkor huszonnegyedikén olyan délután öt-hat körül gyere el a gödöllői Főtérre, mert ott lesz a nagyüzemi megnyitó. Biztos karaj kis dzsembori lesz, mert csak versenyzőből van ezernégyszáz, kisérőből meg saccperkábé ugyanannyi, az meg összesen annyi, mint a nagyonsok. Huszonegy országból (aztsenemtudtam, hogy van ennyi külföld a világon…) jönnek ide nyilazni, úgyhogy lesz mit sasolni, hogy merreahányméter.

…nadehogy hogyjövök én a képbe?

Nnnna, azt magam sem tudom.

Mert valami számomra is megmagyarázhatatlan okból kifolyólag én is jelen leszek ezen a rendezvényen, és teljes mellszélességemmel gyengítem a szervezők munkáját és elhivatottságát. Nekérdezzbehogymiért, hívtak, én meg megyek. Téllegnemtom miérthívtak engemet…. biztos azért, mert ilyen net-celeb vagyok, vagy mi a bánat. Szerintük majd emelem a színvonalat. Deén  tudomhogynem….

A lényeg: megyek, csinálok valamit, közben meg jól elfáradok. Majd visszajövök olyan nemtudommikor, asszem szeptemberben, de akkor meg lesgyanús, hogy egy hétig tentikélem kifelé a fáradalmakat. Úgyhogy majd csak utána tudok itten jelentkezni…. remélem kibírod addig nélkülem.

Szerintem megéri majd rám várni, mert hogy Gödöllő környékén is fog velem történni némi ezmegaz, az biztoshótziher. És azt ugye vágod, hogy majd azt is megírom itt…. vagy nem. De szerintem igen.

Úgyhogy, egyszómintszáz: szevasz, jólegyél, majd érkezem. De a legjobb tényleg az lenne, ha lejönnél Gödöllőre legalább hétfőn, ha másért nem azért, hogy találkozhass velem. Megismersz majd: azt a valakit keresd, akit a legtöbben vernek agybafőbe… 

...de nyugivan, fogom a tollamnekem, és írok majd neked egy dedikált autógrammot. Hölgyeknek dekoltantra, férfiaknak meg nem adok sehovasenem.

…viccen kívül: itt egy honlap, ahol megtekintheted mi a pálya: http://wbhc2015.org/index.php/en/