...a Blogomnekem történetében először ollóztam egy internetikusan keringő bejegyzést, melyet az alábbiakban olvashattok. Úgy vélem, az előző posztom ezáltal méltó választ kapott...

Közlemény!


Mi - Sándor-József-Benedek Hungary Zrt. - kijelentjük, hogy a jelenleg fennálló időjárással kapcsolatban semmiféle kötelességszegést nem követtünk el. Az, hogy március 18-án esik a hó vagy az eső vagy a havas eső, és hogy még mindig nagykabátban járnunk, az nem a cégünk hibája.
A szerződésünkben valóban az szerepel, hogy cégünk folyó hó 18. napjától zsákos kiszerelésben hoz meleget, viszont sehol sem áll olyan kitétel a fenti dokumentumban, miszerint a meleget kizárólag szabadtéri felhasználásra hozzuk. Mert például a lakásokban a radiátorok és a kandallók mellett jó meleg van.
Na, ugye!
Az sem szerepel a fenti szerződésben, hogy a meleget kizárólag Magyarországra vagy Európába kell hoznunk. Mi igenis eleget tettünk a szerződésekben foglaltaknak: vittünk meleget zsákostul szerte a világon. Én például Rióban jártam, a Józsi Szudánba vitt meleget, egyedül Benedek nem vitt sehova semmit, mert ő nem tudott kiállni a kocsijával a jegesmedvék miatt. Ezt a sajnálatos hibánkat beismerjük, és szíves elnézést kérünk a Benedeket váró fokvárosiaktól, hogy náluk most egy kicsit hővősebb van harminc foknál.
Továbbá felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a Sándor-József-Benedek Hungary Zrt. egy nemzetközileg elismert cég, remek referenciákkal. Hosszú fennállásunk alatt nem sok panasz érkezett. Úgy gondoljuk, hogy vállalatunk - mind itthon, mind külföldön - magas színvonalon végzi a tevékenységét. Az eszkimók például egyáltalán nem reklamálnak ha történetesen egy kis hó esik náluk márciusban.
Minden kedves ügyfelünknek ezúton kívánunk szép hetet, élvezzék a meleget, amit - a szerződésünknek megfelelően - hoztunk önöknek. (Szudánba.)

További gyümölcsöző együttműködés reményében:
Cseresnyés Sándor, a Sándor-József-Benedek Hungary Zrt. magyarországi ügyvezetője